• 0Shopping Cart
Kapolcsikum Webáruház - Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás
  • Főoldal
  • Ajándékcsomagok
  • Szörpök
  • Lekvárok
  • Gyümölcslé/Aszalvány
  • Birtok
  • Kapcsolat
  • Blog
  • Keresés
  • Menu
ElőzőKövetkező

Palacsinta torta (ÁFONYALEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Áfonyalekvár

500gr liszt

2 db tojás

1 L folyadék (szénsavas víz és tej fele-fele arányban)

1 csomag vaníliás cukor

pici só

1dl olaj

Egy keverőtálban a lisztet, a sót, a tojásokat és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a folyadékokat. Ha elkészült a palacsinta tésztája, belekeverjük az olajat és hagyjuk állni a tésztát legalább 1 órát.

Egy palacsintasütőt felmelegítünk kevés olajjal és elkezdjük sütni a palacsintákat.

A kész palacsintákból elkészítjük a palacsintatortát: egy palacsinta, egy kanál Kapolcsikum áfonyalekvár, egy palacsinta, egy kanál Kapolcsikum áfonyalekvár és így tovább. Legalább 15 db palacsinta szükséges, hogy a torta jól mutasson.

Tipp: a tej lehet alternatív tej is, nagyon finom tud lenni mandula- vagy rizstejjel is.

Áfonyalekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

ElőzőKövetkező

Brownie  (SZEDERLEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Szederlekvár

80gr étcsokoládé

150gr vaj

55gr liszt

50gr kakaópor

pici só

3 db tojás

200gr cukor

25gr barnacukor

A vajat közepes lángon megbarnítjuk, majd a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéhoz adjuk.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat; a lisztet, a sót és kakaóport.

A 3db tojást a kétféle cukorral habosra keverjük.

Legvégül a folyékony és a száraz hozzávalókat összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Ha elkészült hagyjuk hűlni, majd Kapolcsikum szederlekvárt teszünk a felszelt langyos browniek tetejére.

Szederlekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

ElőzőKövetkező

Pohárkrém (BIRSALMALEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Birsalmalekvár

A krémhez:

250gr mascarpone krémsajt

1 kis pohár natúr joghurt

1 narancs reszelt héja

1 citrom reszelt héja és leve

3 ek porcukor

A ropogós réteghez:

150gr liszt

100gr barnacukor

100gr vaj

A ropogós réteghez a lisztet, a vajat és a barnacukrot összegyúrjuk, majd sütőpapírra morzsoljuk. Sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt arany barnára, ropogósra pirítjuk.

A kémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük.

Az összeállításban két habzsák nagy segítség lehet. Az egyikbe belekanalazzuk a krémet, a másikba a Kapolcsikum birsalma lekvárt tesszük.

A poharak aljára kevés ropogós réteg kerül, majd krém és a Kapolcsikum Birsalma lekvár. Ezt a rétegrendet ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalóink. Érdemes morzsával fejezni a sort, hogy se a krém, se a lekvár ne száradjon ki, amíg a hűtőben áll a desszert.

Tipp: Érdemes egy napot állni hagyni a pohárkrémet, annál jobb lesz az ízhatás.

Birsalmalekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

ElőzőKövetkező

Linzer (EPERLEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Eperlekvár

300gr liszt

200gr vaj

100gr cukor

1 db tojás

1tk sütőpor

fél citrom reszelt héja

Egy tálba minden hozzávalót összegyúrunk. Figyeljünk, hogy a vaj legyen az utolsó hozzávaló, ami belekerül. Gyorsan kell dolgozni, hogy nem olvadjon meg nagyon a kezünk melegétől a vaj. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 20 percre pihenni.

A hűtőből kivett tésztát 3-5mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírra tesszük a formákat és 180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt készre sütjük. Nem kell megpirítani elég, ha csak egy kicsi színe lesz.

Ha kihűltek a kis formák, Kapolcsikum eperlekvárral megkenünk egyet és keresünk neki egy párt. És így tovább a többivel.

Eperlekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

ElőzőKövetkező

Császármorzsa (SÁRGABARACKLEKVÁR)

100gr Kapolcsikum Aszalt meggy

1 üveg Kapolcsikum Sárgabaracklekvár

10ek búzadara

4 db tojás

1 db citrom héja

4ek barnacukor

6ek liszt

diónyi vaj

pici só

2,5 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

A tejet és a vaníliás cukrot összemelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a pici sóval kemény habbá verjük.

A búzadarát, a cukrot, a citrom héját, a tojások sárgáját a liszttel és a vajjal összekeverjük. Majd a cukros tejjel felöntjük. Legvégül a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A masszát hagyjuk állni egy órát

Egy teflonos serpenyőt felmelegítünk, kevés vajat teszünk bele, majd a masszát ebben sütjük meg kívánt állagúra.

Ha elkészült Kapolcsikum sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Tipp: Kapolcsikum aszalt meggyet tehetünk a masszába, hogy még színesebb legyen az íz világ.

Sárgabaracklekvár 370 ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

Aszalt – meggy – kapolcsikum.hu – webshop – aszalvány

ElőzőKövetkező

Muffin (MEGGYLEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Meggylekvár

250gr liszt

125gr barnacukor

1 db tojás

250 ml tej

pici só

1 csomag sütőpor

0,5dl olaj

1ek kakaópor

fél citrom reszelt héja

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd minden hozzávalót egy tálban összekeverünk. A masszát muffin sütőbe tesszük. Érdemes papírral bélelni a formákat. Minden formát ¾-ig töltünk csak meg, mert a sütőpor miatt a térfogatuk nőni fog. A masszák tetejére egy-egy kávéskanál Kapolcsikum Meggylekvárt teszünk, ami a muffin közepén meglepetésként kerül elő.

Meggylekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

ElőzőKövetkező

Rizskoch (SZILVALEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Szilvalekvár

200gr kerekszemű rizs

200ml víz

500ml tej (lehet alternatív is)

70gr cukor

80gr vaj

2 db tojás

2 csomag vaníliás cukor

fél citrom leve

1 db citrom reszelt héja

A rizst és a vizet lassú tűzön elkezdjük főzni, majd 2-3 lépésben hozzáadjuk a tejet. Amikor már megdagadtak a szemek levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat és a cukrot. Fedő alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot keverünk, a sárgákat a 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt rizshez keverjük a tojáshabot és a tojás sárgákat is.

A 8db szuflé forma aljára egy-egy evőkanál Kapolcsikum szilvalekvárt teszünk, majd erre rákanalazzuk a rizses masszát.

160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben (180 fok légkeverés nélkül) 30-40 perc alatt megsütjük.

Tipp: Nagyon jól áll a desszertnek egy fél citrom leve és egy citrom reszelt héja

Szilvalekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

ElőzőKövetkező

Madeleine (MÁLNALEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Málnalekvár

120gr vaj

3 db tojás

110gr kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

100gr liszt

pici só

1tk sütőpor

1 db citrom reszelt héja és leve

80gr pirított pisztácia/mandula/dió

A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk meghűlni. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, pirított majd aprított magvakat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint a sót. Majd összekeverjük a száraz és a folyékony hozzávalókat. A vajat a legvégén csurgatjuk bele.

A madeleine formákat kivajazzuk, kilisztezzük és egy-egy evőkanál masszát teszünk a formákba. A Kapolcsikum málnalekvárból minden forma közepébe egy mokkáskanállal teszünk.

180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt sütjük készre.

Málnalekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

ElőzőKövetkező

Fánk (EPERLEKVÁR)

1 üveg Kapolcsikum Eperlekvár

500gr liszt

pici só

80gr olvasztott vaj

4 tojássárgája

50gr élesztő

1 ek cukor

annyi langyos tej amennyit a tészta felvesz

Az élesztőt a cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót kimérjük egy tálba. Ha az élesztő felfutott minden hozzávalót jól összedolgozunk a langyos tejjel. Egy selymes lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a tál falától. Ha kész 5 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A kiszaggatott formákat lisztezett felületen hagyjuk pihenni 1 órát. Ez az egyetlen kelesztés. A tésztát gyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, ezután kezdődik csak a kelesztés.

1 óra pihentetés után olajat melegítünk, majd a fánk korongokat lisztezett felületükkel felfelé az olajba tesszük. 30 másodpercig fedő alatt sütjük, majd fordítás után fedő nélkül sütjük.

Papírtörlőre szedjük a fánkokat. A még langyos fánkok tetejére, vagy a tányérba melléjük Kapolcsikum Eperlekvárt kínálunk.

Tipp: Ha nem a hagyományos szalagos fánkot szeretnétek sütni, akkor a kinyújtott tésztából tudtok más formát is készíteni. Ha 1 cm széles 8 cm hosszú darabokat vágtok és kettőt összetekertek (2-es fonás) majd az így kapott fonás két végét összenyomjátok, akkor szép is kosárkát kaptok. Így kelesszétek és sütés közben egyedi formájú fánkot kaptok.

Eperlekvár 370ml – Kapolcsikum Webáruház – Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás

Bejegyzés megosztása
  • Megosztás Facebook
  • Megosztás Pinterest
  • Megosztás emailben

Kapcsolikum ügyfélszolgálat

Mobil: +3630 9561993
Hívható 9:00-17:00 óráig

[email protected]

Rendelés leadását telefonon is megteheti

Enfold RB

Robertson Boulevard
Los Angeles, USA

[email protected]
555-4457 223

Webáruház üzemeltető

Kapolcsikum Webáruház
Farkas Ivett EV.
Vigántpetend 8293
Ady Endre utca 7

Fejlesztés & Tárhely:
InfinityDEV Solution Budapest

Információk

Adatkezelési tájékoztató
Céginformáció
Szállítási információk
Vásárlási feltételek

© Copyright - Kapolcsikum Webáruház - Kézműves szörp lekvár gyümölcslé rendelés, vásárlás
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Főoldal
  • Ajándékcsomagok
  • Szörpök
  • Lekvárok
  • Gyümölcslé/Aszalvány
  • Birtok
  • Kapcsolat
  • Blog
A mi kis történetünk Drága, megfizethető, reális
Scroll to top