A Kapolcsikum Birtok jelenleg több mint 7ha-nyi területből áll. Csak gyümölcskultúrákkal foglalkozunk. A választásunk a következő fajtákra esett:

MEGGY: Éri bőtermő, Újfehértói fürtös

MÁLNA: Fertődi zamatos

KAJSZIBARACK: Ceglédi pirosra, Orange red

ALMA: Luna, Rosella

BODZA: Haschberg.

És aki mindezekért felel nálunk Attila. A Kapolcsikum egyik tulajdonosa.

Attila nem tanulta mezőgazdaságot. Végzettségét tekintve bölcsész (történelem). Minden tapasztalatát saját bőrén szerezte. Attila jelenleg 1670db gyümölcsfáért, 2340 méternyi málnasövényért és 1500db bodzabokorért felelős.

Aki nem tudja, hogy mit jelent egy ekkora gazdaság egyszemélyes irányítása, szívesen mesél róla. Kellemes és kevésbé kellemes dolgokat is.

A legmegterhelőbb feladat a szüretek lebonyolítása. Míg a metszésekre van több mint 5 hónap, addig a szüretek lebonyolítása igen intenzív heteket vesz igénybe. A málna, kajszibarack és meggy érése nagyon összemosódik. Egyiknek vége sincs, a másik már kezdődik. Nah ilyenkor Attilát nem zavarjuk. 😀

2012-ben kezdődött a vállalkozásunk alapjainak megvalósítása. Több hektáros gyümölcsöst alakítottunk ki: meggy, bodza, málna, alma és a barack. Főállásban foglalkozunk a gyümölcstermesztéssel és a szörpök, lekvárok készítésével.

Mottónk: Palackba zárt nyár. Hogy állandó szörp és lekvár kínálatot tudjunk fenntartani az év minden napján szükségünk volt egy fagyasztókamrára. Melynek segítségével az érett gyümölcsöt fagyasztva tudjuk tárolni és akkor feldolgozni amikor szükséges. Így tudunk mindig friss szörpökkel, lekvárokkal megjelenni.

Igyekszünk minden évben újítani és legfőképp fejlődni. Legújabb termékünk a 100%-os natúr almalé, illetve az alma-feketebodza.

Mi nem többet, hanem jobbat szeretnénk előállítani. Nem célunk, hogy több tíz tonna gyümölcsöt termeljünk, hanem szeretnénk minden évben annyi termést amiből az éves szükségletünket biztosítani tudjuk. Kitartunk amellett, hogy a szörp és lekvár legyen gyümölcsből, minél több gyümölcsből. És ezen nem szeretnénk változtatni.
Számunkra a legnagyobb elismerés, ha a fogyasztóink visszatérnek hozzánk. Nem alkalmi fogyasztókat szeretnénk, hanem visszatérőket, stabil bázist, mert akkor tudjuk, hogy jó az amit csinálunk.

Remélem hamarosan találkozunk:
Ivett és Attila

1
1

Méhek poroznak az ültetvényen

1
1

20 család dolgozik 2ha meggyesért

1
1

Környezettudatos gazdálkodást folytatunk

1
2
1

Fagyasztva tároljuk a gyümölcsöt

2

Napenergiával látjuk el a kamrát

1
1

Birkák nyírják a füvet